| 28210 59933 - 28210 56363 - 6906 057689 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Χανιά |

Εκτίμηση Οστικής Ηλικίας
Με Ακτινογραφία

Τι είναι η οστικη ηλικία?

Ουσιαστικά είναι η ηλικία του ανθρώπινου σκελετού.Μετά από πολυετείς μελέτες καθορίστηκαν ηλικιακά πρότυπα με τη χρήση  ακτινογραφίας χεριού.Αυτό έγινε για να ελαττωθεί η δόση της ακτινοβολίας που λαμβάνει κάποιος και επίσης επειδή το χέρι είναι αντιπροσωπευτικό της σκελετικής ωρίμανσης. Η εξέταση είναι απλή και δεν χρειάζεται προετοιμασία του παιδιού η λήψη της ακτινογραφίας όμως πρέπει να γίνει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για να είναι διαγνωστική.

Γιατί διαφέρει η οστική από την πραγματική ηλικία?

Η σκελετική ωρίμανση επηρρεάζεται από περιβαλλοντικούς, ορμονικούς και γονιδιακούς παράγοντας.Μπορεί λοιπόν να υπάρχει σημαντικη απόκλισηση ανάμεσα στις 2 ηλικίες.

Με ποιες μεθόδους γίνεται η εκτίμησηση?

Με τη χρήση μιάς ακτινογραφίας του αριστερού χεριού , εκτιμάται η σκελετική ωρίμανση, με τη μέθοη λήψη είναι πολύ συγκεκριμένη και πρέπει να γίνει σωστά ώστε να γίνει σωστή εκτίμηση.

Υπάρχουν 2 μέθοδοι που στηρίζονται στη συγκεκριμένη ακτινογραφία, η κατά GREULICH PYLE , και η TW2.

  • Η πρώτη στηρίζεται στην συνολική σύγκριση της ακτινογραφίας με συγκεκριμένα πρότυπα ταξινομημένα σε ηλικιακά διαστήματα και χωρισμένα κατά φύλλο.Δίνεται συγκεκριμένη βαρύτητα στην ωρίμανση του κάθε οστού κτλ.
    Σαν μέθοδος είναι γρήγορη αλλά όχι λεπτομερής αφού κατατάσσει κάθε παιδί σε ηλικιακά γκρούπ και η απόκλιση γίνεται προσεγγιστικά.
  • Η δεύτερη μέθοδος μελετά ξεχωριστά την ωρίμανση κάθε οστού και υπολογίζει στατιστικά επακριβώς την οστική ηλικία μέσω ενός συστήματος πόντων.Με τη χρήση αυτής της μεθόδου η απόκλιση υπολογίζεται με ακρίβεια.

Ποια μέθοδος είναι πιο έγκυρη?

Η επιστημονική κοινότητα δεν έχει πάρει σαφή θέση υπέρ μιας από της 2 μεθόδους, ουσιαστικά και οι 2 αποτελούν στατιστικές εκτιμήσεις και είναι εφάμιλλες.Αντίθετα μία τρίτη μέθοδος που μελετά την ωρίμανση της επιγονατίδας έχει ουσιαστικά παροπλισθεί πλέον.

Στο ακτινολογικό Παπαγιαννάκη κάνουμε ουσιαστικά χρήση και των 2 μεθόδων και έχουμε διαπιστώσει ότι πολύ σπάνια οι 2 μέθοδοι αλληλοσυγκρούονται.Επιλέξαμε τη χρήση και των 2 αφού ο παραπέμπων ιατρός μπορεί να είναι είναι περισσότερο εξοικιωμένος με τη μία ή την άλλη μέθοδο .Επίσης έχουμε διαπιστώσει ότι η TW2 συμβαδίζει περισσότερες φορές και με την κλινική εικόνα του ασθενή.Επίσης η TW2 αναβαθμίζεται σε TW3 οπότε πιθανώς να είναι περισσότερο επικαιροποιημένη.


Περισσότερα στη Wikipedia


Εκτίμηση Οστικής Ηλικίας με Ακτινογραφία

Κλείστε τωραΤο ραντεβού σας

Αν θέλετε να προγραμματίσετε εξέταση με το διαγνωστικό εργαστήριό μας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας και θα σας ειδοποιήσουμε το συντομότερο για την επαλήθευση του ραντεβού σας. Για επείγοντα περιστατικά συνίστούμε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 28210 59933.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Απεικονίσεων ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ


Σφακίων 36, 1ος όροφος, Χανιά
28210 59933, 28210 56363
6906 057689

Πλατανιάς (Alpha Bank), 1ος όροφος
28210 68877

Καλύβες, Αποκόρωνας
28250 41265

Δείτε μας στο Facebook

Facebook

Τα cookies προσφέρουν καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Ok" συμφωνείτε με τη χρήση cookies σε όλες τις σελίδες του. Περισσότερα...

OK