| 28210 59933 - 28210 56363 - 6906 057689 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Χανιά |

Αξονικός τομογράφος - Αξονική τομογραφία νέας γενιάς

Αξονική τομογραφία 64 τομώνΤο διαγνωστικό εργαστήριο απεικονίσεων Παπαγιαννάκη εξοπλίστηκε με τον νέο αξονικό τομογράφο 64 τομών SOMATOM go Up  της Siemens, ο οποίος σε σύγκριση με τους τομογράφους παλαιότερης γενιάς περιέχει νέα προγράμματα απεικόνισης με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της ακτινοβολίας. Σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα πρωτόκολλα που εφαρμόζουμε ανά εξέταση βελτιώνουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα της εξέτασης  μειώνοντας ακόμα περισσότερο τη δόση της ακτινοβολίας. Η μακροχρόνια εμπειρία των ακτινολόγων μας σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας διαγνώσεις.

Το καινούριο σύστημα αρχειοθέτησης και επεξεργασίας των ιατρικών εικόνων μας (PACS) προσφέρει τη δυνατότητα συγκριτικής μελέτης και αξιολόγησης των εξετάσεων, εξασφαλίζοντας την ορθότερη εκτίμηση των εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο εργαστήριο μας.  Τέλος κάνουμε χρήση τηλεματικής ώστε να μειώνονται οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Στις διαγνώσεις μας χρησιμοποιούμε εικόνες καίριου ενδιαφέροντος (key images) και προσφέρουμε στον κλινικό γιατρό τη δυνατότητα ταχείας κατανόησης και σύγκρισης των ευρημάτων, κάτι πρωτοποριακό για την πόλη μας.

Το Διαγνωστικό Εργαστήριο μας αναλαμβάνει αξονική αγγειογραφία, αξονική πυελογραφία, αξονική τομογραφία άνω και κάτω κοιλίας, θώρακα, εγκεφάλου και κρανίου, κεφαλής, τραχήλου κ.α. Ειδικά στην ορθοπεδική αξονική τομογραφία χρησιμοποιείται εξειδικευμένο πρωτόκολλο που μειώνει τις μεταλλικές παρεμβολές (artifact) από ορθοπεδικά προθέματα.

Ο συγκεκριμένος αξονικός τομογράφος έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Μειωμένη δόση ακτινοβολίας: Χάρη στους ανιχνευτές Sinogram Affirmed Iterative Reconstruction (SAFIRE) SOMATOM go Up. οι σαρωτές επιτυγχάνουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη μείωση της  δόσης διατηρώντας παράλληλα εξαιρετική ποιότητα εικόνας.  Το SAFIRE βελτιώνει τη χωρική ανάλυση, μειώνει το θόρυβο της εικόνας και αυξάνει την ευκρίνεια, εισάγοντας πολλαπλά στάδια επανάληψης στη διαδικασία ανασυγκρότησης. Η προκύπτουσα ανώτερη ποιότητα εικόνας επιτρέπει τη μείωση της δόσης έως και 60%.
  • Εξαιρετική ποιότητα εικόνας: Ο ανιχνευτής Stellar μειώνει το θόρυβο της εικόνας σε κάθε σάρωση, ενώ η προηγμένη επαναληπτική ανακατασκευή από το SAFIRE προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε πολύ χαμηλές δόσεις. Ο αξονικός τομογράφος έχει εξαιρετική και ομοιογενή ποιότητα εικόνας, ακόμη και σε περίπλοκες περιοχές, όπως η βάση του κρανίου, καθιστώντας το ιδιαίτερα κατάλληλο για τη νευρολογική απεικόνιση. Η υψηλότερη χωρική διακριτική ικανότητα βελτιώνει την απεικόνιση πολύ μικρών οστικών δομών, όπως αυτές στο εσωτερικό αυτί. Επιπλέον η τεχνολογία φίλτρων κασσίτερου που περιέχεται, επιτρέπουν την απεικόνιση με εξαιρετικά χαμηλή δόση, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ποιότητα της εικόνας στη διεπαφή μαλακού ιστού και αέρα λόγω της φασματικής διαμόρφωσης. Αυτό έχει άμεσα οφέλη στην απεικόνιση των πνευμόνων και του εντέρου. Τέλος η πλατφόρμα SOMATOM go Up παρουσιάζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας στις οστικές δομές, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά χρήσιμη σε ορθοπεδικές εξετάσεις όπως στην αρθρογραφία.
  • Ειδικά παιδιατρικά πρωτόκολλα: Το σύστημα έχει εγκατεστημένο στον κατευθυντήρα σωλήνα ένα ειδικά σχεδιασμένο φίλτρο (φίλτρο CARE)  το βρίσκει εφαρμογή και στα Παιδιατρικά πρωτόκολλα, τα οποία είναι ειδικά πρωτόκολλα εξέτασης με 80 kV και μεγάλη κλίμακα ρυθμιζόμενων τιμών mAs για βέλτιστη προσαρμογή της έκθεσης στην ακτινοβολία ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του προς εξέταση παιδιού.

Το εργαστήριο είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμβαση με Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Κλείστε τωραΤο ραντεβού σας

Αν θέλετε να προγραμματίσετε εξέταση με το διαγνωστικό εργαστήριό μας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας και θα σας ειδοποιήσουμε το συντομότερο για την επαλήθευση του ραντεβού σας. Για επείγοντα περιστατικά συνίστούμε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 28210 59933.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Απεικονίσεων ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ


Σφακίων 36, 1ος όροφος, Χανιά
28210 59933, 28210 56363
6906 057689

Πλατανιάς (Alpha Bank), 1ος όροφος
28210 68877

Καλύβες, Αποκόρωνας
28250 41265

Δείτε μας στο Facebook

Facebook

Τα cookies προσφέρουν καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Ok" συμφωνείτε με τη χρήση cookies σε όλες τις σελίδες του. Περισσότερα...

OK