| 28210 59933 - 28210 56363 - 6906 057689 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Χανιά |

Βιοψία Μαστού
Κατευθυνόμενη με Υπέρηχο

Η υπερηχολογικά κατευθυνόμενη βιοψία λεπτής βελόνας  (FNA) του μαστού έχει αντικαταστήσει τις τυφλές ψηλαφητικές βιοψίες που παλιότερα πραγματοποιούσαν οι μαστολόγοι.

Γίνεται με τη χρήση λεπτής βελόνας και σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται να προηγηθεί τοπική αναισθησία. Ο πόνος είναι αντίστοιχος ή λιγότερος από αυτόν μιας αιμοληψίας.

Είναι απαραίτητη;

Η βιοψία ως μέθοδος είναι απαραίτητη ώστε να αποκλεισθεί με ασφάλεια η υποψία κακοήθειας μίας βλάβης ή να γίνει έγκαιρη διάγνωση . Τα οφέλη για τον ασθενή σε σχέση με το όποιο  ρίσκο είναι πολλαπλά  για αυτό και σε πολλές χώρες αποτελεί το πρώτο βήμα πριν από οποιαδήποτε θεραπευτική προσέγγιση.

Πέρα από την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, η βιοψία επιβεβαιώνει ή αποκλείει την ανάγκη χειρουργείου, κατευθύνει στην θεραπευτική προσέγγιση του ασθενή .

Η μέθοδος χρησιμεύει και για την παρακέντηση και παροχέτευση συμπτωματικών κύστεων ή αποστημάτων συμβάλλοντας στην θεραπεία της ασθενούς.

Τι προετοιμασία χρειάζεται;

Γενικά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία από την πλευρά του ασθενή. Είναι απαραίτητο όμως ο ασθενής να είναι συνειδητοποιημένος ότι η εξέταση είναι απαραίτητη και να συνεργαστεί με τον ιατρό που θα πραγματοποιήσει την εξέταση.

Πως γίνεται;

Η βιοψία μαστού γίνεται  μέσω της πρόκλησης μικροτραυματισμών στην αλλοίωση στόχο και την αναρρόφηση με σύριγγα  που συνδέεται με τη βελόνα.

Η διαδικασία είναι σχετικά ανώδυνη δηλαδή πονάει συνήθως λιγότερο από μία αιμοληψία. Για αυτό το λόγο δεν χρησιμοποιείται ένεση με τοπική αναισθησία, συνήθως.

Υπάρχει κίνδυνος διασποράς κακοηθών κύτταρων κατά τη διάρκεια μιας βιοψίας;

Όσον αφορά τη βιοψία λεπτής βελόνας αυτό το ερώτημα αγγίζει τα όρια του αστικού μύθου,  ειδικά για όργανα όπως ο μαστός, το ρίσκο διασποράς κυττάρων εξαιτίας της παρακέντησης με λεπτή  βελόνα είναι αμελητέο.

Η μέθοδος χρησιμοποιείται για αρκετές δεκαετίες πια και ουδέποτε έχει δημοσιευθεί κάτι που να καθιστά την βιοψία λεπτής βελόνας επικίνδυνη και υπεύθυνη για διασπορά κυττάρων. Αντίθετα η έγκαιρη  και σωστή διάγνωση και η σωστή καθοδήγηση του χειρουργού από μία βιοψία την  καθιστά απαραίτητη.


Βιοψίες Μαστού

Κλείστε τωραΤο ραντεβού σας

Αν θέλετε να προγραμματίσετε εξέταση με το διαγνωστικό εργαστήριό μας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας και θα σας ειδοποιήσουμε το συντομότερο για την επαλήθευση του ραντεβού σας. Για επείγοντα περιστατικά συνίστούμε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 28210 59933.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Απεικονίσεων ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ


Σφακίων 36, 1ος όροφος, Χανιά
28210 59933, 28210 56363
6906 057689

Πλατανιάς (Alpha Bank), 1ος όροφος
28210 68877

Καλύβες, Αποκόρωνας
28250 41265

Δείτε μας στο Facebook

Facebook

Τα cookies προσφέρουν καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Ok" συμφωνείτε με τη χρήση cookies σε όλες τις σελίδες του. Περισσότερα...

OK