| 28210 59933 - 28210 56363 - 6906 057689 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Χανιά |

Ελαστογραφία Ήπατος
Acoustic Radiation Force Impulse

Η νεότερη εξέλιξη στην ελαστογραφία είναι η Acoustic Radiation Force Impulse (ARFI) Imaging μέσω τις οποίας εκτιμάται η μηχανική υφή μιας βλάβης. Η Siemens αποτελεί πρωτοπόρο στην ελαστογραφία και ειδικά στην ARFI επίσης μεγάλο μέρος των ερευνών παγκοσμίως έχουν γίνει με τα μηχανήματα της. Ιδιαίτερα έχει χρησιμοποιηθεί το S2000 το οποίο διαθέτουμε και στο ακτινολογικό Κατερίνας & Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Η ARFI χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των διάχυτων ηπατοπαθειών και χρησιμοποιείται εναλλακτικά της βιοψίας πυρήνα ως μη επεμβατική μέθοδος. Μπορεί να εκτιμηθεί η ίνωση του παρεγχύματος σε περιπτώσεις κίρρωσης αλκοολικής ή λόγω ηπατίτιδας. Ως μη επεμβατική μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όσο συχνά screening χρειάζονται αφού είναι απόλυτα ασφαλής και φιλική προς τον ασθενή.

Επίσης η λιπώδης διήθηση του ήπατος μπορεί να εκτιμηθεί πλέον εκτός από τη B-Mode εικόνα και με την ARFI με μεγαλύτερη λεπτομέρεια αφού υπάρχει μετρήσιμο μέγεθος το οποίο μπορεί να συγκριθεί σε διαδοχικές εξετάσεις.

Υπάρχουν ήδη μελέτες για τη χρησιμότητα της ARFI και στις περιπτώσεις χολόστασης ή χολαγγείιτιδας.

Η μέθοδος είναι συμπληρωματική του απλού υπερηχογραφήματος και δεν το αντικαθιστά όπως επίσης δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση σκιαγραφικού για τον χαρακτηρισμό εστιακών αλλοιώσεων.

Για αυτό και η χρησιμότητάς της αφορά τις διάχυτες ηπατοπάθειες.


Ελαστογραφία Ήπατος

Κλείστε τωραΤο ραντεβού σας

Αν θέλετε να προγραμματίσετε εξέταση με το διαγνωστικό εργαστήριό μας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας και θα σας ειδοποιήσουμε το συντομότερο για την επαλήθευση του ραντεβού σας. Για επείγοντα περιστατικά συνίστούμε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 28210 59933.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Απεικονίσεων ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ


Σφακίων 36, 1ος όροφος, Χανιά
28210 59933, 28210 56363
6906 057689

Πλατανιάς (Alpha Bank), 1ος όροφος
28210 68877

Καλύβες, Αποκόρωνας
28250 41265

Δείτε μας στο Facebook

Facebook

Τα cookies προσφέρουν καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Ok" συμφωνείτε με τη χρήση cookies σε όλες τις σελίδες του. Περισσότερα...

OK