| 28210 59933 - 28210 56363 - 6906 057689 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Χανιά |

Επεμβατικός Μυοσκελετικός Υπέρηχος
Ελάχιστα επεμβατικές πράξεις

Αναπόσπαστο κομμάτι του μυοσκελετικού υπερήχου αποτελούν οι ελάχιστα επεμβατικές πράξεις. Δηλαδή ιατρικές πράξεις που γίνονται σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου και δεν χρειάζονται συνθήκες χειρουργείου ή νοσηλεία του ασθενή. Στο μυοσκελετικό σύστημα εφαρμόζονται πολλαπλές υπερηχολογικά καθοδηγούμενες θεραπείες ή άλλου τύπου επεμβατικές πράξεις που χρησιμεύουν στη διάγνωση ή θεραπεία διαφόρων μυοσκελετικών προβλημάτων.

Η υπερηχολογική καθοδήγηση είναι ο σημαντικός παράγοντας που εξασφαλίζει το υψηλό ποσοστό επιτυχίας μιας εντοπισμένης πράξης.

Για την ασφαλέστερη διάγνωση μπορούν με τη χρήση υπερήχου να γίνουν βιοψίες ή παρακεντήσεις ώστε το υλικό να σταλεί για κυτταρολογική , παθολογοανατομική ανάλυση ή για καλλιέργεια.

Ακόμα σε περιπτώσεις αποστημάτων μπορεί να γίνει αναρρόφηση ή έκπλυση του υλικού όταν αυτό είναι λίγο και φυσικά να τοποθετηθεί παροχέτευση , βοηθώντας τη θεραπεία.

Σε περιπτώσεις επίμονων τενοντοπαθειών(τενοντίτιδας) υπάρχουν διάφορες θεραπείες που εφαρμόζονται διεθνώς.

Η σκληροθεραπεία επίσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην αντιμετώπιση της τενοντοπάθειας υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ενδείξεις.

Το needling και το barbotage αποτελούν επίσης ιδιαίτερα χρήσιμες θεραπείες σε παθήσεις των τενόντων του ώμου, του αγκώνα , του αχίλλειου και πολλών άλλων τενόντων .

Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν και οι θεραπευτικές παρακεντήσεις συμπτωματικών γαγγλίων αλλά και της κύστης Baker, θεραπείες οι οποίες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με το χειρουργείο με αισθητά λιγότερο κόστος και ταλαιπωρία για τον ασθενή.

Φυσικά η υπερηχολογικά καθοδηγούμενη έγχυση φαρμάκων όπως υαλουρονικού οξέος και κορτιζόνης συμπληρώνει το ευρύτατο φάσμα του επεμβατικού μυοσκελετικού υπερήχου.


Επεμβατικός Μυοσκελετικός Υπέρηχος

Κλείστε τωραΤο ραντεβού σας

Αν θέλετε να προγραμματίσετε εξέταση με το διαγνωστικό εργαστήριό μας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας και θα σας ειδοποιήσουμε το συντομότερο για την επαλήθευση του ραντεβού σας. Για επείγοντα περιστατικά συνίστούμε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 28210 59933.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Απεικονίσεων ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ


Σφακίων 36, 1ος όροφος, Χανιά
28210 59933, 28210 56363
6906 057689

Πλατανιάς (Alpha Bank), 1ος όροφος
28210 68877

Καλύβες, Αποκόρωνας
28250 41265

Δείτε μας στο Facebook

Facebook

Τα cookies προσφέρουν καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Ok" συμφωνείτε με τη χρήση cookies σε όλες τις σελίδες του. Περισσότερα...

OK