Ενέσεις αυτόλογου πλάσματος (PRP) στη θεραπευτική αντιμετώπιση της τενοντοπάθειας με σημαντικού βαθμού μερική ρήξη και στην οστεοαρθρίτιδα του γόνατος

Οι ενέσεις αυτόλογου πλάσματος (PRP) σε τενοντοπάθειες με σημαντικού βαθμού μερική ρήξη

Η υπερηχολογική καθοδήγηση της ένεσης είναι καθοριστική στο θεραπευτικό αποτέλεσμα συμβάλωντας στο σωστό εντοπισμό του σημείου που πάσχει.

Οι ενέσεις εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια αυτόλογου πλάσματος συμβάλουν στην ταχύτερη θρέψη των μερικών ρήξεων που δεν χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση.

Οι υπερηχολογικά καθοδηγοδηγούμενες ενέσεις αυτόλογου πλάσματος μειώνουν τον πόνο και βοηθούν τους ασθενείς να επιστρέψουν στις αθλητικές τους δραστηριότητες ταχύτερα, συμβάλλωντας σημαντικά στην αποθεραπεία τους.

Οι ενέσεις αυτόλογου πλάσματος (PRP) στην οστεοαρθρίτιδα του Γόνατος

Έγχυση PRP σε τενοντοπάθεια της μακράς κεφαλής του δικέφαλου βραχιόνιου με υπερηχολογική καθοδήγηση
Έγχυση PRP σε τενοντοπάθεια της μακράς κεφαλής του δικέφαλου βραχιόνιου με υπερηχολογική καθοδήγηση

Οι ενέσεις PRP:

  • Συμβάλουν και στην βελτίωση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος ελαττώνοντας τα συμπτώματα της νόσου και καθυστερώντας σημαντικά την ανάγκη αρθροπλαστικής, μέσω της επιβράδυνσης εξέλιξης της νόσου.
  • Υπερέχουν σε θεραπευτικό αποτέλεσμα σε σχέση με τις ενέσεις υαλουρονικού οξέος και έχουν μικρότερο κόστος.
  • Προσφέρουν θεραπευτικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου συγκριτικά με τις ενέσεις κορτιζόνης. Συγκεκριμένα οι ενέσεις PRP προσφέρουν ύφεση των συμπτωμάτων από 1 μέχρι και 3 έτη από την εφαρμογή τους, ενώ οι ενέσεις κορτιζόνης έχουν μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα το πολύ μέχρι 1 μήνα.
Μοιραστείτε το!
Pin It