| 28210 59933 - 28210 56363 - 6906 057689 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Χανιά |

Υπερηχογράφημα
Νεογνικού Εγκεφάλου

Το υπερηχογράφημα νεογνικού εγκεφάλου αποτελεί βασική εξέταση στην διερεύνηση ενός νεογνού.

Ως εξέταση έχει όλα τα προτερήματα των υπερήχων δηλαδή είναι απόλυτα φιλική προς τον ασθενή, χωρίς ιονίζουσα ή μη ακτινοβολία, δεν χρειάζεται καταστολή του εξεταζόμενου, είναι εύκολα προσβάσιμη και γρήγορη εξέταση. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στα πρόωρα νεογνά.

Μειονεκτήματα της μεθόδου αποτελούν η ανάγκη επαρκώς ανοιχτής πηγής μέσω της οποίας θα ελεγχθεί ο εγκέφαλος και η εξάρτηση της από τον εξεταστή δηλαδή αυτός που θα κάνει την εξέταση πρέπει να έχει εξειδικευθεί σε αυτή, φυσικά αυτό αποτελεί μία γενικευμένη αναγκαιότητα στην ακτινολογία και ειδικά σε όλους όσους ασχολούνται με τον υπέρηχο.

Η εξέταση λόγω της ευκολίας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην ανίχνευση παθολογίας γύρω από το κοιλιακό σύστημα, δηλαδή τους χώρους του εγκεφάλου που φυσιολογικά περιέχουν υγρό.

Εκτίμηση του μεγέθους του κοιλιακού συστήματος, εντοπισμό υδροκεφάλου.

Ανίχνευση ή αποκλεισμό εγκεφαλικής αιμοραγίας και αιματώματος.

Εκτίμηση του μεσολοβίου για συγγενείς ανωμαλίες.

Ανίχνευση αλλοιώσεων που σχετίζονται με περιγεννητικές λοιμώξεις.

Για την εξέταση δεν χρειάζεται προετοιμασία χρειάζεται όμως η συνεργασία των κηδεμόνων ωστέ το βρέφος να είναι σχετικά ακίνητο κατά την εξέταση.

Η μέθοδος έχει απόλυτη χρησιμότητα ως screening ιδιαίτερα για τα πρόωρα νεογνά και αποτελεί την εξέταση εκλογής για να ανιχνεύσει παθολογία σε νεογνά που χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο συνήθως με MRI ή να αποκλίσει παθολογία και να μη χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος.

Ειδικά όσον αφορά τη μελέτη δυσμορφιών του κρανίου και τη σύγκλειση των ραφών ο υπέρηχος έχει περιορισμένη χρηστικότητα αφού είναι δύσκολη η δημιουργία 3διάστατων ανασυνθέσεων και η πανοραμική εκτίμηση του κρανίου, η μέθοδος εκλογής γιαυτό είναι η αξονική τομογραφία. Ο υπέρηχος μπορεί κυρίως να επιβεβαιώσει τη σύγκλιση των ραφών του κρανίου.

Το υπερηχογράφημα νεογνικού εγκεφάλου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εξέταση στα πρόωρα νεογνά.

Κλείστε τωραΤο ραντεβού σας

Αν θέλετε να προγραμματίσετε εξέταση με το διαγνωστικό εργαστήριό μας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας και θα σας ειδοποιήσουμε το συντομότερο για την επαλήθευση του ραντεβού σας. Για επείγοντα περιστατικά συνίστούμε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 28210 59933.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Απεικονίσεων ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ


Σφακίων 36, 1ος όροφος, Χανιά
28210 59933, 28210 56363
6906 057689

Πλατανιάς (Alpha Bank), 1ος όροφος
28210 68877

Καλύβες, Αποκόρωνας
28250 41265

Δείτε μας στο Facebook

Facebook

Τα cookies προσφέρουν καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Ok" συμφωνείτε με τη χρήση cookies σε όλες τις σελίδες του. Περισσότερα...

OK