| 28210 59933 - 28210 56363 - 6906 057689 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Χανιά |

Υπερηχογράφημα
Σπονδυλικής Στήλης Νεογνού

Ενδείξεις και Διαγνωστική Αξία

Η υπερηχολογική διερεύνηση με σκοπό την ανίχνευση και χαρακτηρισμό αλλοιώσεων είναι εφικτή στα περισσότερα όργανα του ανθρώπινου σώματος εφόσον δεν παρεμβάλλεται αέρας ή δεν υπάρχει παρουσία οστού ή άλλου τύπου σκληρής επιφάνειας η οποία να αντακλά αυτούσια τα υπερηχητικά κύματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσβασιμότητα.

Η υπερηχογραφική εξέταση του σπονδυλικού σωλήνα επιτυγχάνεται με σάρωση μέσω των φυσιολογικά ημιτελώς συνοστεωμένων οπίσθιων στοιχείων. Ως εκ τούτου, είναι πιο επιτυχημένη κατά τη νεογνική και πρώιμη βρεφική ηλικία. Σε βρέφη άνω των 6 μηνών, η εξέταση έχει πολύ περιορισμένη διαγνωστική αξία.

Η εν λόγω εξέταση είναι πολύ εξειδικευμένη αλλά μπορεί σε έμπειρα χέρια,να αποτελέσει μια υψηλής διαγνωστικής αξίας> και οικονομικά αποτελεσματική εξέταση που είναι συγκρίσιμη με την απεικόνιση μέσω μαγνητικού συντονισμού (MRI) για την αξιολόγηση συγγενών ή επίκτητων ανωμαλιών στο νεογνό και τα μικρά βρέφη. Η κλινική ευκολία της εξέτασης και η έλλειψη ανάγκης για καταστολή/αναισθησία του νεογνού, καθιστούν το υπερηχογράφημα το εργαλείο πρώτης γραμμής για τη διάγνωση αλλοιώσεων του σπονδυλικού σωλήνα, με την MRI συχνά να έχει συμπληρωματικό ρόλο στις δύσκολες ή μη καταληκτικές περιπτώσεις.

Η εξέταση χρησιμεύει στη διάγνωση της σπονδυλικής δυσραφίας και του καθηλωμένου Νωτιαίου Μυελού, αλλοιώσεων του Νωτιαίου Μυελού όπως η διαστηματομυελία και συριγγομυελία, ανίχνευση μαζών, αιματωμάτων και άλλου τύπου εστιακών αλλοιώσεων.

Ενδείξεις της εξέτασης αποτελούν μεταξύ άλλων

  • Η παρουσία οσφυοιερών στιγμάτων
  • Παράμεσες μάζες ή ραχιαία ασυμμετρία ή μάζες της μέσης γραμμής
  • Δυσχρωμίες της μέσης γραμμής του δέρματος
  • Τριχοφυϊα της ιεροκοκκυγικής μοίρας
  • Παράμεση ασυμμετρία στις γλουτιαίες περιοχές

Η εξέταση δεν χρειάζεται προετοιμασία του νεογνού.

Επειδή όμως το μωρό πρέπει να είναι σχετικά ήρεμο και ακίνητο συνιστάται να είναι μην είναι πεινασμένο και ακόμα καλύτερα να έχει μόλις κοιμηθεί. Η εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη και ακίνδυνη για το μωρό, δεν εχει ακτινοβολία και δεν είναι επεμβατική πράξη.

Η εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη και ακίνδυνη για το μωρό, δεν εχει ακτινοβολία και δεν είναι επεμβατική πράξη.

Κλείστε τωραΤο ραντεβού σας

Αν θέλετε να προγραμματίσετε εξέταση με το διαγνωστικό εργαστήριό μας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας και θα σας ειδοποιήσουμε το συντομότερο για την επαλήθευση του ραντεβού σας. Για επείγοντα περιστατικά συνίστούμε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 28210 59933.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Απεικονίσεων ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ


Σφακίων 36, 1ος όροφος, Χανιά
28210 59933, 28210 56363
6906 057689

Πλατανιάς (Alpha Bank), 1ος όροφος
28210 68877

Καλύβες, Αποκόρωνας
28250 41265

Δείτε μας στο Facebook

Facebook

Τα cookies προσφέρουν καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Ok" συμφωνείτε με τη χρήση cookies σε όλες τις σελίδες του. Περισσότερα...

OK